23 Ιουνίου 2008

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν σε όλα τα λύκεια της χώρας την Τρίτη 24 Ιουνίου μετά τις 11 το πρωί, επίσημα γιατί ανεπίσημα δεκάδες εκατοντάδες υποψήφιοι έχουν ήδη μάθει τη βαθμολογία τους
Για μια ακόμη χρονιά η λογική του ρουσφετιού ή της εξυπηρέτησης των γνωστών, συγγενών και φίλων λειτούργησε στις υπηρεσίες του ΥΠΕΠΘ που σχετίζονται με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και ιδιαίτερα με τις βαθμολογίες των υποψηφίων. Εδώ και μέρες δεκάδες εκατοντάδες υποψήφιοι έχουν πάρει την βαθμολογία τους προφανώς μέσα από τις υπηρεσίες του ΥΠΕΠΘ. Αυτό δημιουργεί αφενός αίσθημα αδικίας για τους υπόλοιπους υποψήφιους και από την άλλη βάζει ερωτηματικά για το ίδιο το ΥΠΕΠΘ και για τον τρόπο λειτουργίας ορισμένων υπηρεσιών του.
Την ίδια ημέρα θα δοθούν στη δημοσιότητα και τα στατιστικά στοιχεία με τις βαθμολογίες, που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό και την πορεία των βάσεων εισαγωγής για τα τμήματα των ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Βέβαια, για να υπάρξει μια πλήρης εικόνα για τις βάσεις, θα πρέπει οι υποψήφιοι να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό δελτίο, οπότε και θα διαφανεί η ζήτηση ανά σχολή.

Η συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων αναμένεται να γίνει από 1 έως 15 Ιουλίου, ενώ την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου θα γνωστοποιηθούν οι βάσεις εισαγωγής για όλα τα τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης.

20 Ιουνίου 2008

Ξεκινά η κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο 2ο Λύκειο Αμαρουσίου


20/06/2008 (12:12:51)
Γεγονός αποτελεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του ∆ήμου Αμαρουσίου και του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο 2ο Λύκειο Αμαρουσίου, με τις υπογραφές να «πέφτουν» την περασμένη Τετάρτη 11 Ιουνίου.

Από πλευράς ∆ήμου, τη σύμβαση υπέγραψε ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης και, όπως ανακοινώθηκε από το δημαρχείο, το έργο πρόκειται να δημοπρατηθεί από τον ∆ήμο Αμαρουσίου τις επόμενες εβδομάδες.

Ο κ. Πατούλης, αμέσως μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, δήλωσε: «Η ενίσχυση και βελτίωση των αθλητικών υποδομών της πόλης μας αποτελεί προτεραιότητά μας. Αναβαθμίζουμε και αξιοποιούμε τους υπάρχοντες χώρους άθλησης και παράλληλα εργαζόμαστε για τη δημιουργία νέων».

Και ο δήμαρχος πρόσθεσε: «Σήμερα, με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης έγινε το πρώτο σημαντικό βήμα για την κατασκευή ενός νέου σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου στο 2ο Λύκειο Αμαρουσίου. Πιστεύουμε ότι ο νέος αυτός αθλητικός χώρος θα δώσει νέα ώθηση στους αθλητικούς συλλόγους της πόλης μας και παράλληλα, μία ευχάριστη διέξοδο άθλησης και ψυχαγωγίας στους νέους μας».