24 Δεκεμβρίου 2008

Επιστολή γονέων 10ου Νηπιαγ.





Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2008 12:20

Επιστολή προς την Τεχνική Υπηρεσία του ∆ήμου Αμαρουσίου απέστειλαν οι γονείς του 10ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου. Στην επιστολή τους οι γονείς επισημαίνουν ότι στο νηπιαγωγείο εκκρεμούν αρκετά ζητήματα συντήρησης και επισκευής, παρά το γεγονός ότι έχει περάσει αρκετός χρόνος από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Οι γονείς αναφέρουν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου του νηπιαγωγείου, ενώ επισημαίνουν ότι η αυλή του είναι στρωμένη με χαλίκι και σχεδόν γυμνή από όργανα παιδικής χαράς και δέντρα.
Τα προβλήματα στο 10ο Νηπιαγωγείο, σύμφωνα με τους γονείς, δεν σταματούν εδώ. Πρόβλημα έχει παρατηρηθεί και με το έδαφος όλου του σχολείου, τόσο του ∆ημοτικού όσο και του Νηπιαγωγείου, το οποίο είναι επικλινές, με αποτέλεσμα τα νερά να λιμνάζουν στην αυλή.

Οι γονείς στην επιστολή τους ζητούν να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα του επικλινούς εδάφους, με αγωγούς οι οποίοι θα διοχετεύουν τα νερά έξω από το νηπιαγωγείο. Επίσης, ζητούν την τοποθέτηση μοκέτας ή ταρτάν στον χώρο που μέχρι σήμερα υπάρχει το χαλίκι. Ακόμα, ένα αίτημά τους είναι να αγοραστούν όργανα παιδικής χαράς και δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά, αλλά και την αντικατάσταση των φθαρμένων και σκουριασμένων τεντών.

Ο γονείς ανάμεσα στα αιτήματά τους έχουν τη δεντροφύτευση του χώρου κοντά στα κάγκελα του νηπιαγωγείου, προκειμένου σύντομα να σχηματιστεί πράσινο, ενώ ζητούν και τη διαμόρφωση του πεζοδρομίου προκειμένου να γίνεται με ασφάλεια η πρόσβαση στο σχολείο.

Τέλος, οι γονείς ζητούν από την Τεχνική Υπηρεσία του ∆ήμου Αμαρουσίου να κινητοποιηθεί άμεσα, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση κρίσιμη, που δημιουργεί προβλήματα στα περίπου 40 νήπια που δραστηριοποιούνται καθημερινά σε αυτό.

22 Δεκεμβρίου 2008

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ


2009

Αυτές τις μέρες γίνετε και εσείς παιδιά. Επισκεφτείτε τα παρακάτω εκπαιδευτικά θεάματα μαζί με τα παιδιά σας.

08 Δεκεμβρίου 2008

Για την δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου

Καταδικάζουμε το κρούσμα της κρατικής καταστολής και βίας , την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Α. Γρηγορόπουλου από αστυνομικό στα Εξάρχεια το Σάββατο 6/12/08.
Οι ευθύνες βαραίνουν την ηγεσία της αστυνομίας και την Κυβέρνηση!

Η δολοφονία του μαθητή αναδεικνύει τον προσανατολισμό και τη διαπαιδαγώγησης των ανδρών των σωμάτων ασφαλείας, τις προσπάθειες τρομοκράτησης του λαϊκού , φοιτητικού και μαθητικού κινήματος που αγωνίζεται για τα δικαιώματα στη μόρφωση και την εργασία.

Η κρατική καταστολή είναι συνυφασμένη με την επίθεση στα δικαιώματα της νεολαίας και του λαού. Η βία και η καταστολή είναι πρακτικές που εμφανίστηκαν και στο παρελθόν (Καλτεζάς, Κουμής, Κανελλοπούλου) και στόχος είναι να τρομοκρατήσει όλους αυτούς που βγαίνουν καθημερινά στο δρόμο και αγωνίζονται.

Οι εμπρησμοί και οι καταστροφές από τους γνωστούς «αγνώστους» είναι το άλλοθι στην πολιτική της ΝΔ και προηγούμενων κυβερνήσεων για να νομιμοποιήσουν το κλίμα τρομοκρατίας ενάντια στο λαϊκό κίνημα.

Η απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα με κινητοποιήσεις περιφρουρημένες ,μαζικές με στόχο την αντεπίθεση των γονιών , των μαθητών , της νεολαίας, απέναντι σ’ αυτούς που στερούν το δικαίωμα στην παιδεία, στην υγεία και στην εργασία.

Καλούμε όλους τους γονείς στη συγκέντρωση μαζί με τα συντονιστικά των μαθητών και την Ομοσπονδία Γονέων μαθητών Αθήνας την Τρίτη 9/12/08 12.00 στην Ομόνοια.