02 Ιουλίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ-ΠΕΥΚΗΣ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

Δυο μέρες μετά τις ευρωεκλογές, οι υπουργοί απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφάσισαν να προσθέσουν νέα δεινά στις πλάτες των εργαζόμενων. Κήρυξαν πόλεμο κατά των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων απέμειναν από τις προηγούμενες αναδιαρθρώσεις. Σ’ αυτό το εργασιακό μοντέλο κυριαρχούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η επέκταση της υποαπασχόλησης, της μερικής απασχόλησης, των stage, της μείωσης μισθών και συντάξεων, νέο χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Προωθείται παραπέρα εμπορευματοποίηση-ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας, των δραστηριοτήτων των Δήμων κλπ.

Στα πλαίσια αυτών των αποφάσεων και ο εκλεκτός της Ν.Δ. Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, προχώρησε στην πιο αντεργατική ενέργεια. Στέλνει στην ανεργία 105 εργαζόμενους που δουλεύουν στο Δήμο και τα νομικά πρόσωπα μέχρι και 15 χρόνια. Τους απολύει επειδή τους θεωρεί πλεονάζων προσωπικό, ενώ παράλληλα προσλαμβάνει άλλους συμβασιούχους-όμηρους. Στους απολυμένους περιλαμβάνονται άτομα με ειδικές ανάγκες, γυναίκες σε λοχεία, ζευγάρια, άνθρωποι που τους απομένουν λίγοι μήνες για να συνταξιοδοτηθούν. Τόση «ευαισθησία και ενδιαφέρων» για τους εργαζόμενους.

Στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο πάρθηκε απόφαση ότι το Μαρούσι είναι «τουριστικός προορισμός», που σημαίνει ότι καταργείται η αργία της Κυριακής και εφαρμόζεται εργάσιμη βδομάδα 7 ημερών και 68 ωρών. Αυτό θα ενισχύσει τα πολυκαταστήματα και θα οδηγήσει στο κλείσιμο τους αυτοαπασχολούμενους, ενώ θα εξαντλήσει τους εμποροϋπάλληλους.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ θεωρεί ότι στην επίθεση του κεφαλαίου και των υποτακτικών του απέναντι στους εργαζόμενους, τις γυναίκες και τη νεολαία ιδιαίτερα, πρέπει να απαντήσουμε ενιαία. Έχουμε χρέος να χαράξουμε την αντεπίθεσή μας, να δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας:

• Καμιά απόλυση εργαζόμενου. Σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους. 35ωρο, 5νθήμερο, 7ωρο. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Καλούμε σε σύσκεψη τα εργατικά σωματεία, τους μαζικούς φορείς, τις επαγγελματικές ενώσεις, τη νεολαία, τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στις 7.30 μ.μ. στα γραφεία μας, Μιλτιάδου 4 στο Μαρούσι.

Να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για την αγωνιστική μας απάντηση στα μέτρα της Ε.Ε. και τις αντιλαϊκές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου.



Το Δ.Σ.