16 Ιουλίου 2011

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Στην προσπάθεια μας για άμεση και ορθή ενημέρωση, παρακαλούνται τα μέλη της ένωσης (ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ) ,να επικοινωνήσουν με την Ένωση (τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) , ώστε να τους αποστέλνονται όλο το ενημερωτικό υλικό.

Για την Ένωση Γονέων Αμαρουσίου

Ο Γραμματέας

ΜΠΙΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ



ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Ιερού Λόχου 3-5 ,Μαρούσι 15124 Τηλ. 6993409370
e-mail:enosi.amarousiou@yahoo.gr




Αριθ. πρωτ.006/2011 Μαρούσι 27/06/11

ΠΡΟΣ : Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αμαρουσίου

Κο Γαρδέλη Επαμεινώνδα

ΚΟΙΝ/ΣΗ: Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αμαρουσίου

Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Δήμου Αμαρουσίου

ΘΕΜΑ : Ακύρωση της υπ.Αριθμ. 161/2011 Απόφασης περί «Απόδοση ποσών από τις Σχολικές Επιτροπές στον Δήμο Αμαρουσίου, ως αχρεωστήτως καταβληθέντων, σχετικών με λογαριασμούς ρεύματος των παροχών των σχολείων».


Κύριοι /ες Δημοτικοί Σύμβουλοι

Με την υπ.Αριθμ. 161/2011 Απόφασης σας ,αποφασίσατε την απόδοση του ποσο΄θ των 811,173,47 € από τις Σχολικές Επιτροπές στον Δήμο ως αχρεωστήτως καταβληθέντων σχετικώς με τους λογαριασμούς πεύματος των παροχών των σχολείων.που αφορούν το διάστημα από το 2005 εώς και 2010.

Με δεδομένα τα εξής :

Α.Το συνολικό ποσό των 811.173,00 € (για την κατανάλωση ρεύματος από τις σχολικές μονάδες) είναι ήδη εξωφλημένο από τον Δήμο ,και ως εκ’τούτου δεν αποτελεί ωφειλή προς πληρωμή στην Δ.Ε.Η.

Β.Το εν λόγο ποσό είχε εγκριθεί και ενσωματωθεί στους προϋπολογισμούς των παρελθόντων ετών του Δήμου (με τον ορθό ή μη τρόπο).

Γ.Οι αποδώσεις των πιστωτικών υπολοίπων των 23 Σχολικών Επιτροπών ,από τους οποίους ζητήται η επιστροφή του ποσού των 811.173,00 €, πιθανά να μην φτάνει καν το ύψος αυτό.

Και σε συνδιασμό με το οικονομικό κλείσιμο των Σχολικών Επιτροπών πριν την λήξη του Σχολικού έτους ,αλλά και τών μειωμένων δαπανών καθ’όλη την διάρκεια του 2011 (ύπάρχουν ήδη δαπάνες προς μεταφορά πληρωμών στίς νέες Σχολικές Επιτροπές Αθμιας & Βθμιας), οι νέες Σχολικές Επιτροπές καλούνται να διαχειρηστούν δαπάνες λειτουργείας και συντήρησης με μηδενικό κεφάλαιο .

Δ.Την οικονομική συμμετοχή των Γονέων (άμεσα ή μέσω των Συλλόγων τους) για κάλυψη λειτουργικών αναγκών ,αλλά και συντήρησης των Σχολικών Μονάδων.

Ε.Την χρήση των Σχολικών Μονάδων για Δημοτικές-Αθλητικές-Πολιτιστικές κ.α. δραστηριότητες ,άρα και κατανάλωση ρεύματος(φωτισμός)-θέρμανσης-ύδρευσης και επιλέον ανάγκη καθαριότητας.

ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ

1.Την ακύρωση των αποφάσεων 161/2011 περί «Απόδοση ποσών από τις Σχολικές Επιτροπές στον Δήμο Αμαρουσίου, ως αχρεωστήτως καταβληθέντων, σχετικών με λογαριασμούς ρεύματος των παροχών των σχολείων»,και 197/2011 «Αναμόρφωση του προϋπολογισμού 2011» όπου πιστώνεται το συγκεκριμένο ποσό των 811.173,00€ ,και απόδωση αυτού στις νέες Σχολικές Επιτροπές.

2.Τον από τούδε και στο εξής , τον ορθό τρόπο πληρωμής των λειτουργικών δαπανών και λογαριασμών των Σχολικών Μονάδων μέσω των Σχολικών Επιτροπών έτσι ώστε να μην ξαναπαρουσιασθεί στο μέλλον τέτοιες εκκρεμότητες.

3.Την συμμετοχή και του Δήμου στις δαπάνες των λογαριασμών θέρμανσης-φωτισμού-ύδρευσης και καθαριότητας.

Τέλος θα θέλαμε να μάθουμε , πώς ο Δήμος προγραματίζει να καλύψει οικονομικά πλέον τις ανάγκες λειτουργίας & συντήρησης των Σχολικών Μονάδων ,καθώς και τις ανάγκες που θα προκύπτουν από τις μεταφορές αρμοδιοτήτων του ν.3852/20102 ΚΕΦ.ΣΤ΄άρθρο 94 §4 (περί ανεύρεση χώρων-ανέργεση Σχολείων – επέκταση των υπαρχόντων Σχολικών Μονάδων με νέες αίθουσες) με δεδομένο την υποχρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών για τις λειτουργικές δαπάνες.

Παρακαλούμε όπως τεθεί το θέμα προ Ημερησίας Διάταξης στην πρώτη συνεδρίαση του Αυγούστου.

Με εκτίμηση

Για την ‘Ενωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Αμαρουσίου

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Δημήτρης Σταμέλος Μπικάκης Μιχάλης