30 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ"



Στον νόμο 3016/2002 άρθρο 27 παράγραφος 3 (https://docs.google.com/open?id=0B4f3jB713EsLMG9BcVNyemJrRGs) αναφέρεται ότι για οικογένειες με εισόδημα 3.000 ευρώ ετησίως και τέκνα που φοιτούν σε δημόσιο σχολείο , καταβάλλεται ετήσια οικονομική ενίσχυση 300 ευρώ.
Ο παραπάνω νόμος είναι σε ισχύ μέχρι και σήμερα ,και μετά την αντικατάσταση κάποιας παραγράφου (του νόμου) και την κατάργηση άλλης (νόμος 3879 άρθρο28 παράγραφος 1 https://docs.google.com/open?id=0B4f3jB713EsLOUFhSWJ3WHBqcDQ ) ,έρχεται η απόφαση με αριθμ 2/46354/0026 (ΦΕΚ Β’ 2204/26.07.12 https://docs.google.com/open?id=0B4f3jB713EsLdU1NeUtvcUZJVlE) και καθορίζει τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι άλλα και οι υπηρεσίες μεταξύ τους.
Έτσι με αυτό τον τρόπο ,οι μαθητές των οποίων οι οικογένειες  δεν έχουν εισοδήματα άνω των 3.000 ευρώ ετησίως ,εισπράττουν για κάθε παιδί (στην υποχρεωτική εκπαίδευση -16 ετών) που φοιτά σε δημόσιο σχολείο την ενίσχυση των 300 ευρώ ετησίως.
Η προθεσμία για φέτος λήγει στις 10 Οκτώβρη και καλό είναι να ενημερωθούν ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ (ανεξάρτητα από σε ποιο σχολείο πηγαίνουν τα παιδιά τους).

Όλες οι προσπάθειες των φορέων για την συγκομιδή γραφικής ύλης για μαθητές άπορων οικογενειών είναι εκτιμητέες , αλλά η ισότητα στην κοινωνικοποίηση μέσα στο σχολείο των μαθητών (συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες / εκδρομές /πολιτιστικά κ.α.) ,θέλουν και την οικονομική ενίσχυση ,αλλά και την συνεχή αλληλεγγύη από μέρους όλων μας (Φορέων και Πολιτών).



Παρακαλούμε όπως αυτή η ανάρτηση να ενημερώσει όσο το δυνατόν περισσότερους και να ανακουφίσει τους μαθητές των οποίων οι γονείς δεν έχουν την δυνατότητα να τους παρέχουν τα αυτονόητα.

26 Σεπτεμβρίου 2012

Σχολή Γονέων στο Δήμο Αμαρουσίο



                                                                       
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ. 213.20.38.360/315  
Fax: 213.20.38.533
e- mail:press@maroussi.gr,
press_office@maroussi.gr                                                                                    www.maroussi.gr





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σχολής Γονέων στο Δήμο Αμαρουσίου, για τη στήριξη της οικογένειας στην ανατροφή και διαπαιδαγώγηση των παιδιών

Κατάθεση αιτήσεων για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα
 έως την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012.        

Η στήριξη των γονέων, προκειμένου να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους, όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο Αμαρουσίου.

Στο πλαίσιο αυτό, συμμετέχει και εφέτος στο πρόγραμμα της «Σχολής Γονέων», μετά το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε τα προηγούμενα χρόνια υλοποίησής του, προκειμένου να προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας.
 Ειδικότερα το πρόγραμμα στοχεύει στη βελτίωση της επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση δύσκολων συμπεριφορών των παιδιών, καθώς και για να γίνει κατανοητή η θέση των ατόμων της τρίτης ηλικίας στην κοινωνία και την οικογένεια.                     

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν στο Δήμο Αμαρουσίου είναι:
- Η οικογένεια στη σύγχρονη εποχή, διάρκειας 50 ωρών. 
- Διαφυλικές σχέσεις, διάρκειας 25 ωρών.
- Συνεργασία εκπαιδευτικών – οικογένειας, διάρκειας 25 ωρών.
- Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια, διάρκειας 25 ωρών.         

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης.
Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή 18-20 ατόμων και θα λειτουργήσουν σε σχολικούς χώρους  που ανήκουν στην περιφέρεια του Δήμου Αμαρουσίου.

Καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π    (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του    Υπουργείου  Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο Πράξεων  «Σχολές Γονέων ΑΠ 7 , ΑΠ 8 και ΑΠ 9»  και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
  
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές:
Δημαρχείο Αμαρουσίου, Βασ.Σοφίας 9 και Δημ.Μόσχα, Τμήμα  Παιδείας , Διεύθυνση Εποπτείας Νομικών Προσώπων,   2ος όροφος.
Τηλέφωνα επικοινωνίας 2132038268 – 271, εργάσιμες ημέρες και ώρες.