19 Απριλίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 6o ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


 


Με τη συμμετοχή 384 αθλητών από 14 Δημοτικά και 5 Γυμνάσια της πόλης μας, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, το 6ο Τουρνουά Αλληλεγγύης Αγώνων Ποδοσφαίρου των Σχολείων του Δήμου Αμαρουσίου, με διοργανώτρια την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου, στις αθλητικές εγκαταστάσεις «ARENA SOCCER CLUB», που ευγενώς παραχωρήθηκαν δωρεάν για άλλη μια χρονιά από τον ιδιοκτήτη τους κ. Ντουντούμη.

Με το σύνθημα «Όλοι για έναν και ένας για όλους», μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και πολίτες του Δήμου μας, έδωσαν από νωρίς το παρών, στο χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης, για να υποστηρίξουν τους αθλητές και να συμβάλουν στο σκοπό της διοργάνωσης η οποία όπως κάθε χρόνο ήταν αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από το χρώμα, την Εθνικότητα τη Θρησκεία ή τον τόπο κατοικίας τους.

Κατά το εναρκτήριο λάκτισμα η Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων κα Λουΐζα Πάπαρου, ανέφερε: 

Σαν ένωση Γονέων έχουμε κάθε δικαίωμα να είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό το Τουρνουά . Ένα Τουρνουά που με τα χρόνια έγινε θεσμός για την πόλη μας και η επιτυχία του βασίζεται στη δική σας συμμετοχή, στην εθελοντική προσφορά γονέων και εκπαιδευτικών, στην αγάπη με την οποία το αγκαλιάζουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων μας.

Το βαφτίσαμε εξ αρχής Τουρνουά Αλληλεγγύης και όχι Τουρνουά για καλό ή φιλανθρωπικό σκοπό. Όχι τυχαία.

Πρόθεσή μας δεν ήταν, ούτε είναι να υποκαταστήσουμε τις κρατικές δομές και το κράτος πρόνοιας. Ούτε να διαπαιδαγωγήσουμε τα παιδιά μας στη λογική του ισχυρού και του αδύναμου.

Θεωρούμε πως έχουμε την ιερή υποχρέωση να δείξουμε σε εσάς τα παιδιά μας ότι ο μόνος δρόμος που αξίζει να περπατήσετε αν θέλετε να ζήσετε σε ένα καλύτερο κόσμο, σε μια κοινωνία πιο δίκαιη από αυτή σας παραδίδουμε , είναι ο δρόμος της Αλληλεγγύης.

Ο δρόμος της προσφοράς που προέρχεται από το δικό μας υστέρημα. Όχι από το δικό μας περίσσευμα.

Ο δρόμος που μας τοποθετεί ίσους απέναντι σε ίσους, που ο καθένας από εμάς, ο καθένας από εσάς είναι μοναδικός αλλά και μέλος της ομάδας. Που ο ένας είναι για όλους και όλοι είναι για έναν!!»

Με αυτό το σύνθημα προέτρεψε αθλητές και θεατές να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο.

Και έκλεισε την ομιλία της λέγοντας: “ Ας βάλουμε σήμερα ένα στοίχημα . Να αναδείξουμε νικητές την Αλληλεγγύη και τον Αθλητισμό!!!»

Η ανταπόκριση των πολιτών του Δήμου μας, στη συλλογή των αγαθών που είχαμε ζητήσει ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη της αναμενόμενης κι αυτό δε μπορεί παρά να μας γεμίζει αισιοδοξία για το σπόρο που προσπαθούμε να φυτέψουμε στις γενιές που έρχονται.

Συγκεντρώθηκαν:

👉 Δεκάδες συσκευασίες ρούχων, τα οποία παραδόθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

👉 Φάρμακα, τα οποία παραδόθηκαν στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου, τρόφιμα μακράς διαρκείας, λάδι, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας, τα οποία παραδόθηκαν:

 Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου

Μέσω της ομάδας Αλληλεγγύης “Αλληλεγγύη για όλους», στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας με τελικό αποδέκτη την Ένωση Παλαιστίνιων Εργαζομένων

👉 τηλεκάρτες σταθερής τηλεφωνίας οι οποίες παραδόθηκαν

✔ Στο σχολείο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνας






Για την Ιστορία, αναφέρουμε την κατάταξη των Σχολείων :


Δημοτικά:

Γυμνάσια:

1η Θέση:

4ο Δημοτικό

1η Θέση:

7ο Γυμνάσιο

2η Θέση:

18ο Δημοτικό

2η Θέση:

5ο Γυμνάσιο

3η Θέση:

6ο Δημοτικό

3η Θέση:

3ο Γυμνάσιο

 Στη πραγματικότητα όμως νικητές ήταν ο αθλητισμός, η άμιλλα των ομάδων, η αλληλεγγύη και η προσφορά απέναντι στους συνανθρώπους μας.

Κατά τη διάρκεια του Τουρνουά, στο χώρο της διοργάνωσης παραβρέθηκαν, ο Διευθυντής του σχολείου του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνας Πέτρος Δαμιανός, ο αρχηγός της Ανδρικής Ομάδας Μπάσκετ του Αμαρουσίου Ορφέας Στασινός, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πέτρος Κόνιαρης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ελένη Λέκκα, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Νικολαράκος, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρος Μπόγδανος,  και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Κατερίνα Ψάλτη, Κυριακή Κανάρη, Χρυσόστομος Σχινάς, Κώστας Χροναίος και Βασίλης Μπούρας.


Από μεριάς μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, ιδιαίτερα, τον κ Πέτρο Κόνιαρη που με την ιδιότητα του αρχιδιαιτητή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Αττικής (Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α.) εξασφάλισε την παρουσία διαιτητών σε όλη τη διάρκεια των αγώνων, τους 
διαιτητές που με την εθελοντική συμμετοχή τους προσέδωσαν επιπλέον κύρος στη διοργάνωση, τους διευθυντές των σχολείων που στήριξαν την προσπάθειά μας, τους εκπαιδευτικούς, τους γυμναστές και τις γυμνάστριες που προετοίμασαν και συνόδευσαν τα παιδιά, τους εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές, τους τους εθελοντές γονείς που βοήθησαν με την παρουσία τους στην άρτια διεξαγωγή της εκδήλωσης καθώς και στην παραλαβή, διαλογή και συσκευασία των προϊόντων που συλλέχθηκαν, τον Κυριάκο Χάγιερ για τη δωρεάν ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης, και φυσικά τον κ Γιώργο Ντουντούμη για τη δωρεάν παραχώρηση του χώρου στην Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου.