19 Απριλίου 2008

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Α. Λυκουρέντζος, απαντώντας σε επερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ, για τις σχολικές επιτροπές αναφέρει......

"....... στη σχολική επιτροπή η οποία καλύπτει δύο ή περισσότερα σχολεία μετέχει υποχρεωτικά, δηλαδή κατ΄ελάχιστον, 'ενας εκπρόσωπος των οικείων συλλόγων γονέων, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να μετέχει εκπρόσωπος καθενός συλλόγου γονέων ξεχωριστά.

Η επίκληση εκ μέρους σας πρόθεσης της Κυβέρνησης να αποκλείσει εκπροσώπους των συλλόγων είναι αβάσιμη αφού αντιθέτως τους νομιμοποιεί ως μέλη της Επιτροπής. "

Τι έχει να μας πει τώρα ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, ο οποίος, παρά τις ενστάσεις μας, επέμενε και συγκρότησε τις σχολικές επιτροπές του Δήμου Αμαρουσίου αποκλείoντας τους νόμιμους εκλεγμένους αντιπροσώπους των συλλόγων γονέων;
Εμείς υπενθυμίζουμε στον κ. Δήμαρχο ότι οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από τους συλλόγους γονέων έχουμε και τη θέληση και το μεράκι να βοηθήσουμε στη σωστή λειτουργία των σχολικών επιτροπών.
Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η Ένωση Συλλόγων Γονέων και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι μας (και όχι οι διορισμένοι από το Δήμο), καταγγείλαμε στο παρελθόν την κακοδιαχείριση των σχολικών επιτροπών, με αποτέλεσμα ύστερα από επίμονες προσπάθειες, να πραγματοποιηθεί από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών διαχειριστικός έλεγχος και να αποδοθούν τα κονδύλια που παρακρατούσε ο Δήμος. Δείτε σχετική δημοσιίευση στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ http://www.amarysia.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1279&Itemid=91.
Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να ελέγχουμε τη νομιμότητα των αποφάσεων του Δήμου και να παρεμβαίνουμε χρησιμοποιώντας όλα τα νόμιμα μέσα που μας παρέχουν οι νόμοι, οι υπουργικές αποφάσεις και οι κανονιστικές διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και των συλλογικών οργάνων μας.
Αναμένουμε την αποκατάσταση της νομιμότητας σύμφωνα με την απάντηση του αρμόδιου υφυπουργού.

Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα για να διαβάσετε ολόκληρη την απάντηση.


Απόφαση της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας

Μείωση της συμμετοχής των Συλλόγων Γονέων στις Σχολικές Επιτροπές

Συγκρότηση Διοικητικών Συμβουλίων Σχολικών Επιτροπών


Νέες Σχολικές Επιτροπές