01 Σεπτεμβρίου 2007

Νέο κτήριο για το 6ο Λύκειο



08/06/2007 (18:40:03)




Εγκρίθηκε από την Πολεοδομία Αμαρουσίου, στις 14 Μαΐου 2007, η τροποποίηση των όρων δόμησης του τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου, στην περιοχή του κτήματος Βορρέ, προκειμένου να ανεγερθεί νέο 12θέσιο διδακτήριο για το 6ο Λύκειο Αμαρουσίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης της Πολεοδομίας, ο συντελεστής δόμησης προτείνεται να αυξηθεί κατά 0,20%, φθάνοντας δηλαδή στο 0,60%, καθιστώντας, παράλληλα, το μέγιστο ύψος του κτηρίου σε 12,50 μέτρα, από 8,40 μέτρα που ορίζεται από το ισχύον διάταγμα.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, σύμφωνα με το κτηριακό πρόγραμμα του ΟΣΚ, για την ανέγερση του νέου διδακτηρίου «απαιτείται συνολική δόμηση 2.685,00 τ.μ.» και «εφαρμόζοντας τους ισχύοντες όρους δόμησης και αφαιρουμένων των υπαρχόντων κτηρίων, υπολείπονται μόνο 1.348,23 τ.μ., γεγονός που οδηγεί στην ανάγκη τροποποίησής τους».

Να σημειώσουμε ότι το 6ο Λύκειο στεγάζεται σε κτίσματα συνολικής επιφάνειας 348,48 τ.μ. και σε ανεξάρτητες λυόμενες αίθουσες, που βρίσκονται διάσπαρτες στον αύλειο χώρο. Με την έγκριση της αύξησης του συντελεστή δόμησης, στην περιοχή όπου βρίσκεται το πολύπαθο σχολείο, δίνεται, μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών της σχολικής κοινότητας, το «πράσινο φως» για την έναρξη των διαδικασιών ανέγερσης του νέου διδακτηρίου. Όπως δήλωσε στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ ο πρόεδρος της ΔΕΑΔΑ Δ. Καρλαύτης, «η έκθεση της Πολεοδομίας Αμαρουσίου έχει κατατεθεί για έγκριση στη Νομαρχία. Μόλις λάβουμε την έγκριση, θα γίνει η προγραμματική σύμβαση με τον ΟΣΚ, ο οποίος θα χρηματοδοτήσει την ανέγερση και στη συνέχεια θα γίνει η δημοπρασία για την εταιρεία που θ' αναλάβει τις εργασίες του έργου».


Άννα Nάζου