01 Νοεμβρίου 2007

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ 5ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & 6ου ΛΥΚΕΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
6ου ΛΥΚΕΙΟΥ & 5ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΕΥΚΑΛΥΠΤΩΝ 39 – Τ.Κ. 15126

Μαρούσι, 22/10/2007

ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Προς :

- Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γεώργιο Πατούλη

- Πρόεδρο Γραφείου Παιδείας Δήμου Αμαρουσίου – κ. Καρλαύτη

- Γραφείο Παιδείας Δήμου Αμαρουσίου


Κοιν.:

- Διευθυντή 6ου Λυκείου

- Διευθυντή 5ου Γυμνασίου Αμαρουσίου κ. Λαπουσάκη

- Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αμαρουσίου


ΘΕΜΑ: Η προφύλαξη και προστασία των μαθητών των δύο σχολείων τις ώρες προσέλευσης σε αυτά, καθώς και τις ώρες αποχώρησης τους


Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

Την Δευτέρα 15/10/2007 εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου και του 6ου Λυκείου Αμαρουσίου αντίστοιχα, συναντηθήκαν με τον πρόεδρο του γραφείου Παιδείας του Δήμου Αμαρουσίου, κ. Καρλαύτη, με θέμα ¨Η προφύλαξη και προστασία των μαθητών των δύο σχολείων τις ώρες προσέλευσης σε αυτά, καθώς και τις ώρες αποχώρησης τους¨.

Επισημάνθηκε κατά την παραπάνω συνάντηση η αναγκαιότητα λήψης μέτρων προτού συμβεί κάποιο ατύχημα και εκ των υστέρων –όπως γίνεται συνήθως- ληφθούν μέτρα από τους αρμοδίους.

Με την παρούσα επιστολή καταθέτουμε τις προτάσεις που έγιναν και τις οποίες θέτουμε υπόψιν σας για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη υλοποίησή τους.

  1. Δημιουργία πεζοδρομίου και τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων σε όλο το μήκος της οδού Ευκαλύπτων που περικλείει το σχολικό συγκρότημα ώστε να μπορούν οι μαθητές να προσέρχονται προστατευμένοι στο χώρο τους.
  2. Τοποθέτηση πινακίδων που να ειδοποιούν για διέλευση μαθητών, καθώς και πινακίδα με προσδιορισμό ορίου ταχύτητας στα 20χλμ. ανά ώρα.
  3. Μέχρι να δοθούν οριστικές λύσεις να υπάρχει όχημα (αυτοκίνητο/μοτοσικλέτα) από την Δημοτική Αστυνομία, που να ρυθμίζει την κυκλοφορία από Δευτέρα έως Παρασκευή στις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών (7:45 έως 8:30 το πρωί και 13:30 έως 14:30 το μεσημέρι).
  4. Επειδή η κάθοδος των οχημάτων από Κηφισιά προς Μαρούσι από την οδό Ευκαλύπτων είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους μαθητές (εξαιτίας της μεγάλης ταχύτητας που αναπτύσσουν τα οχήματα, μη υπολογίζοντας την ύπαρξη σχολείου) και ιδιαίτερα επιβαρυντική για τη γειτονιά, ζητάμε την ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ της οδού Ευκαλύπτων με κατεύθυνση προς Κηφισιά μέχρι την συμβολή με την οδό ¨25ης Μαρτίου¨.
    Η λήψη των παραπάνω ή και άλλων μέτρων κρίνεται αναγκαία και θα πρέπει να γίνουν άμεσα οι ενέργειες, προτού -ο μη γένοιτο- συμβεί κάποιο ατύχημα, το οποίο μπορεί να αποβεί μοιραίο για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας.

Ελπίζουμε να ανταποκριθείτε εντός ολίγων ημερών με συγκεκριμένες ενέργειες. Σε αντίθετη περίπτωση και αν για ακόμα μια φορά δεν δοθούν λύσεις θα αντιμετωπίσετε δραστικές κινητοποιήσεις μας.

Με τιμή
Για το ΔΣ του 6ου Λυκείου Αμαρουσίου ---------------Για το ΔΣ του 5ου Γυμνασίου Αμαρουσίου
------------Η πρόεδρος --------------------------------------------------------Ο πρόεδρος


--------Ελένη Αξυπολιτίδου ------------------------------------------------Νίκος Υφαντής



ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ