10 Ιανουαρίου 2022

ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ Κα ΥΠΟΥΡΓΕ

 

Με τον δεκαπλασιασμό σχεδόν των κρουσμάτων covid-19, το 15ήμερο των διακοπών λόγω Χριστουγέννων, περιμέναμε με αγωνία μια ουσιαστική αντίδραση του Υπουργείου Παιδείας, να πάρει έστω «στο και πέντε» κάποια παραπάνω μέτρα για να προστατευθεί η υγεία των παιδιών μας και για να μπορέσουν να κρατηθούν τα σχολεία ανοιχτά.

Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου τονίζουμε ότι θέλουμε τα σχολεία ανοικτά, θέλουμε τα παιδιά μας να βρίσκονται στο φυσικό τους χώρο, στο σχολείο, αλλά ταυτόχρονα θέτουμε στο ύψιστο σημείο την υγεία των παιδιών μας και των οικογενειών μας.

Δυστυχώς με οργή και απογοήτευση διαπιστώνουμε ότι για μια ακόμα φορά η Κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να υλοποιήσει έστω και στοιχειωδώς τα αιτήματα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία που εδώ και 2 χρόνια διεκδικούν όλοι οι φορείς των γονέων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Μοναδικό μέτρο ένα επιπλέον shelf test για την πρώτη εβδομάδα . Ακόμα κι αυτό όμως το ανεπαρκέστατο μέτρο δεν ήσασταν ικανοί να υλοποιήσετε.

Στο Μαρούσι όπως σε όλη την Ελλάδα, χιλιάδες γονείς και εκπαιδευτικοί στήθηκαν με κίνδυνο υγείας επί ώρες στις ουρές των φαρμακείων, για να φύγουν άπραγοι αφού ΔΕΝ φροντίσατε να υπάρχει αρκετό απόθεμα διαθέσιμων τεστ, με την δικαιολογία ότι ήταν Σαββατοκύριακο (πρωτοφανές φαινόμενο πριν από την Δευτέρα ! )

Την ίδια στιγμή μέσα σε αυτές τις εκρηκτικές συνθήκες που κρίνεται η ίδια υγεία όλων μας, υλοποιείται η τράπεζα θεμάτων και η ελάχιστη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για την Γ΄ Λυκείου όπου οι μαθητές βιώνουν έναν άνισο ανταγωνισμό μετά από δύο χρόνια τηλεκπαίδευσης που δημιούργησαν τραγικά μαθησιακά κενά.

Δυστυχώς για εμάς και τα παιδιά μας, μας εκπλήσσεται συνεχώς αρνητικά και αποδεικνύετε, ότι ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ Κα ΚΕΡΑΜΕΩΣ….

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

  • Αραίωση των μαθητών ανά τάξη. Ανάκληση των φετινών συγχωνεύσεων.
  • Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού. - Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Δωρεάν RAPID και μοριακά τεστ PCR.
  • Δωρεάν παροχή των ειδικών μασκών KN95, απαραίτητες για την μετάλλαξη «Ο».
  • Κατάργηση του «παγκόσμιας αρνητικής πρωτοτυπίας» πρωτοκόλλου προκειμένου να κλείσει ένα τμήμα 50% +1 ,στο οποία προστέθηκε μάλιστα 5νθήμερη καραντίνα, που οδηγεί με μαθηματικό τρόπο τους νοσούντες εκπαιδευτικούς και μαθητές να προσέρχονται κανονικά στο σχολείο.
  • Σύνδεση των σχολείων με την Πρωτοβάθμια Υγεία και ενίσχυση της τελευταίας.
  • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ και ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ , ΣΤΙΣ 5:30 μ.μ. που διοργανώνουν οι οργανώσεις Γονέων και κηδεμόνων της Αθήνας .

Το Διοικητικό Συμβούλιο