08 Δεκεμβρίου 2008

Για την δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου

Καταδικάζουμε το κρούσμα της κρατικής καταστολής και βίας , την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Α. Γρηγορόπουλου από αστυνομικό στα Εξάρχεια το Σάββατο 6/12/08.
Οι ευθύνες βαραίνουν την ηγεσία της αστυνομίας και την Κυβέρνηση!

Η δολοφονία του μαθητή αναδεικνύει τον προσανατολισμό και τη διαπαιδαγώγησης των ανδρών των σωμάτων ασφαλείας, τις προσπάθειες τρομοκράτησης του λαϊκού , φοιτητικού και μαθητικού κινήματος που αγωνίζεται για τα δικαιώματα στη μόρφωση και την εργασία.

Η κρατική καταστολή είναι συνυφασμένη με την επίθεση στα δικαιώματα της νεολαίας και του λαού. Η βία και η καταστολή είναι πρακτικές που εμφανίστηκαν και στο παρελθόν (Καλτεζάς, Κουμής, Κανελλοπούλου) και στόχος είναι να τρομοκρατήσει όλους αυτούς που βγαίνουν καθημερινά στο δρόμο και αγωνίζονται.

Οι εμπρησμοί και οι καταστροφές από τους γνωστούς «αγνώστους» είναι το άλλοθι στην πολιτική της ΝΔ και προηγούμενων κυβερνήσεων για να νομιμοποιήσουν το κλίμα τρομοκρατίας ενάντια στο λαϊκό κίνημα.

Η απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα με κινητοποιήσεις περιφρουρημένες ,μαζικές με στόχο την αντεπίθεση των γονιών , των μαθητών , της νεολαίας, απέναντι σ’ αυτούς που στερούν το δικαίωμα στην παιδεία, στην υγεία και στην εργασία.

Καλούμε όλους τους γονείς στη συγκέντρωση μαζί με τα συντονιστικά των μαθητών και την Ομοσπονδία Γονέων μαθητών Αθήνας την Τρίτη 9/12/08 12.00 στην Ομόνοια.