07 Ιανουαρίου 2009

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή στα Προπύλαια

Πρώτο ραντεβού της χρονιάς


Eurokinissi

Αθήνα



Συνεχίζονται και τη νέα χρονιά οι κινητοποιήσεις στο χώρο της Παιδείας. Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, το μεσημέρι (12:00) της Παρασκευής, με αφορμή τη συμπλήρωση 18 χρόνων από τη δολοφονία του Ν.Τεμπονέρα και υπό τη σκιά της δολοφονικής επίθεσης κατά του αστυνομικού των ΜΑΤ στα Εξάρχεια.

Ήδη, το συντονιστικό των μαθητών έδωσε το στίγμα των προθέσεων υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων και οι μαθητές θα συμμετάσχουν τόσο στο συλλαλητήριο της Παρασκευής, όσο και στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο του Σαββάτου, στις 14:00 στο Σύνταγμα.

Τρίωρη στάση εργασίας έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ για την Παρασκευή, προκειμένου οι καθηγητές να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.

Μαθητές γυμνασίων και λυκείων, καθώς και φοιτητές συνεδριάζουν την Πέμπτη, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις.

Παράλληλα, οι πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου, του Οικονομικού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Αθηνών έχουν ξεκινήσει επαφές με μέλη φοιτητικών παρατάξεων, προκειμένου να περιφρουρηθούν τα Ιδρύματα από πιθανά επεισόδια και να αποφευχθούν καταλήψεις από άτομα εκτός πανεπιστημιακής κοινότητας.