01 Φεβρουαρίου 2017

Καταγγελία

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΠΕΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις επιθέσεις  της «Χρυσής Αυγής», με αρχηγό τον υπόδικο βουλευτή Λαγό ενάντια σε γονείς και εκπαιδευτικούς στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα, την ώρα που πραγματοποιούνταν σύσκεψη του συλλόγου Γονέων και φορέων της περιοχής, για την φοίτηση στο συγκεκριμένο σχολείο παιδιών των προσφύγων.
Ανάλογο συμβάν, αν και μικρότερης έκτασης και χωρίς ηχηρές παρουσίες, διαδραματίστηκε και σε αντίστοιχη σύσκεψη στο Περιστέρι όπου ομάδες «αγανακτισμένων» πολιτών με τη γνωστή ρατσιστική επιχειρηματολογία περί καθαρότητας των Ελλήνων, περί «λαθρομεταναστών» και όχι προσφύγων, προπηλάκισαν εκπαιδευτικούς και γονείς. 
Δηλώνουμε ότι ως γονείς δεν μπορούμε ούτε να αδιαφορούμε, ούτε να επιτρέπουμε φαινόμενα βίας, απέναντι στους πιο κατατρεγμένους της σύγχρονης ιστορίας, τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους .
Αγωνιζόμαστε για την ένταξη των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης, μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές, όπως χρόνια τώρα γίνεται με τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών στη χώρα μας.
Η εκπαίδευση αποτελεί βασικό δικαίωμα όλων και επομένως πρέπει να παρέχεται δωρεάν και δημόσια σε όλα τα παιδιά που ζουν στην Ελλάδα συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών. Είναι ευθύνη του κράτους να πάρει  όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγεία των παιδιών, για την πλήρη και ομαλή ένταξή τους στο Δημόσιο Σχολείο. Να εξασφαλίσει το διορισμό όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.
Καλούμε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, όλους τους συμπολίτες μας, να σταθούμε αποφασιστικά απέναντι στη φασιστική και ρατσιστική δράση της Χρυσής Αυγής!
Ως γονείς, δηλώνουμε ότι, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για το καθολικό δικαίωμα της εκπαίδευσης ΟΛΩΝ των παιδιών, προσφύγων ή μη στην Ελλάδα .
…….γιατί αν γλυτώσουν τα παιδιά υπάρχει ελπίδα !


Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων