15 Μαΐου 2018

Δελτίο Τύπου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη και φέτος, για τρίτη συνεχή χρονιά, το 3ο Τουρνουά Αλληλεγγύης Αγώνων Ποδοσφαίρου των Σχολείων του Δήμου Αμαρουσίου, με διοργανωτή την Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου, την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 , στις αθλητικές εγκαταστάσεις «ΑΡΕΝΑ», που ευγενώς παραχωρήθηκαν δωρεάν για τρίτη χρονιά από τον ιδιοκτήτη της κ Ντουντούμη.
Και η φετινή διοργάνωση ήταν  αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από εθνικότητα, χρώμα ή θρησκεία και έγινε  με σκοπό να ενισχυθούν  υλικά αλλά και ηθικά τα παιδιά εκείνα που είτε έχουν πληγεί από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, είτε έχουν βρεθεί αντιμέτωπα με τη βία που γεννάει κάθε πόλεμος.


Στο Τουρνουά αγωνίστηκαν 287 μαθητές από 13 Δημοτικά Σχολεία και 6 Γυμνάσια του Δήμου Αμαρουσίου, που με τη συνοδεία και την ενεργή συμμετοχή των δασκάλων, των οικογενειών και των συμμαθητών τους, συνέβαλαν στην επιτυχία, τόσο του αθλητικού, αλλά και του κοινωνικού σκοπού της εκδήλωσης.
Κατά την έναρξη των αγώνων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων κος Βασίλης Μπούρας, ανέφερε: 
Φίλες και φίλοι γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και αθλητές σας καλωσορίζουμε η Ένωση Γονέων Αμαρουσίου, το ΔΣ του δευτεροβάθμιου οργάνου που εκπροσωπεί όλους τους Συλλόγους Γονέων Νηπιαγωγείων Δημοτικών Γυμνασίων και Λυκείων  στο Μαρούσι στο τρίτο τουρνουά αλληλεγγύης. Ένα τουρνουά ποδοσφαίρου που τα παιδιά σας, τα παιδιά μας, θα χαρούν, θα αθληθούν, θα παίξουν για την νίκη αλλά κυρίως για την χαρά της συμμετοχής.
Όλοι εμείς εδώ σήμερα με πίστη στην κοινωνική αλληλεγγύη, και με την κατανόηση ότι δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε το «κράτος πρόνοιας», ότι δεν προσφέρουμε φιλανθρωπικό έργο, ούτε επιθυμούμε να διαπαιδαγωγήσουμε συμπολίτες μας στη λογική της συμπόνιας και της ικεσίας, αλλά μαζί μέσα από την αλληλεγγύη αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα σε έναν καλύτερο κόσμο.
Είναι όταν νοιώθουμε την αδικία να μας περιτριγυρίζει και τις πρόσκαιρες απογοητεύσεις να μας πισωγυρίζουν, τότε που οι λέξεις και οι πράξεις αποκτούν άλλο νόημα  γεμάτο με τις αξίες της ζωής  Ελευθερία, δημοκρατία, αλληλεγγύη, συμμετοχή, αγώνας, ανιδιοτέλεια, ισότητα, αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη.
Κατόπιν ο Πρόεδρος αναφέρθηκε “στα σύννεφα πολέμου που πυκνώνουν στην περιοχή μας ,απόρροια των οποίων ήταν και η τραγική απώλεια του Έλληνα πιλότου της ΠΑ και η σύλληψη των 2 Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται ήδη 2 μήνες παράνομα στην Τουρκία.”
Επιπλέον αναφέρθηκε “στην πρόσφατη πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ και συμμάχων τους στη Συρία, που παραπέμπει σε αντιλήψεις παγκόσμιου χωροφύλακα και υποκατάστασης των αρμόδιων διεθνών θεσμών και δημιουργεί κινδύνους διεθνούς σύρραξης με εμπλοκή της Ρωσίας και της ΕΕ.”
Και έκλεισε την ομιλία του με τους στίχους του Μπέρτολντ Μπρεχτ
«Ο πόλεμός τους σκοτώνει ότι άφησε όρθιο η Ειρήνη τους »

Στο σύντομο χαιρετισμό που απεύθυνε αμέσως μετά, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης κος Πέτρος Κούκουζας ανέφερε: «Βρίσκομαι εδώ ως εθελοντής αλλά και ως αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εκπροσωπώντας τη μείζονα μειοψηφία του.
 Θα θέλαμε να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στην Ένωση Γονέων για τη σύλληψη αλλά και τη διοργάνωση αυτής της σημαντικότατης δράσης, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με αποκλειστικά δικές της δυνάμεις, με πνεύμα αλληλεγγύης και όχι φιλανθρωπίας.»


Για την Ιστορία, αναφέρουμε την κατάταξη των Σχολείων :
Δημοτικά:
Γυμνάσια:
1η Θέση:
3ο Δημοτικό
1η Θέση:
7ο Γυμνάσιο
2η Θέση:
1ο Δημοτικό
2η Θέση:
5ο Γυμνάσιο
3η Θέση:
13ο Δημοτικό
3η Θέση:
2ο Γυμνάσιο

Στη πραγματικότητα όμως νικητές ήταν ο αθλητισμός, η συνεργασία των ομάδων, η αλληλεγγύη και η προσφορά απέναντι στους συνανθρώπους μας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συγκεντρώθηκαν, σχολικά είδη, είδη ατομικής υγιεινής, είδη καθαριότητας, τρόφιμα μακράς διαρκείας και φάρμακα, τα οποία παραδόθηκαν από μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων σε Δομές Αλληλεγγύης, στο Κοινωνικό Φαρμακείο, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αμαρουσίου καθώς και σε Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων.
Ο τελικός απολογισμός:
·         Ένα αυτοκίνητο της "Αλληλεγγύης για Όλους" παρέλαβε 41 κούτες και σακούλες με τρόφιμα και 14 κούτες και σακούλες  με είδη ατομικής καθαριότητας, τα οποία παραδόθηκαν αυθημερόν  από μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης στο κέντρο Φιλοξενίας Λαυρίου.

·         Ένα αυτοκίνητο της ομάδας Προσφοράς και Αλληλεγγύης "R.O.A.D.S." παρέλαβε 29 κούτες και σακούλες με τρόφιμα και 4 κούτες και σακούλες  με είδη ατομικής καθαριότητας, 5 κούτες και σακούλες με γραφική ύλη .
·         Ένα αυτοκίνητο του Δήμου Αμαρουσίου παρέλαβε 39 κούτες και σακούλες με τρόφιμα, 12 κούτες και σακούλες με είδη ατομικής καθαριότητας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου και 4 σακούλες με φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου.
Παράλληλα, με τη συμμετοχή της ομάδας Προσφοράς και Αλληλεγγύης  R.O.A.D.S., μαθητές και γονείς των σχολείων, μαγείρεψαν  και συσκεύασαν  200 μερίδες φαγητού οι οποίες διατέθηκαν, σε ανθρώπους που το χρειάζονται στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας.
Στο τουρνουά παρευρέθηκαν επίσης  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:  Δημήτρης Καρλαύτης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Δημήτρης Σμυρνής, Πέτρος Κόνιαρης, Πέτρος Κούκουζας και Τάσος Σπυρόπουλος,  εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης μας.




Από μεριάς μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, όλους τους  εκπαιδευτικούς που εθελοντικά προετοίμασαν και συνόδευσαν τους μαθητές των σχολείων στους αγώνες, τους γονείς που βοήθησαν με την παρουσία τους την άρτια διεξαγωγή της εκδήλωσης, τους εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές, τους εθελοντές γονείς που βοήθησαν στην παραλαβή, διαλογή και συσκευασία των προϊόντων που συλλέχθηκαν.
  Τέλος , θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους επίλεκτους αθλητές του ΑΣΑΕΔ που τίμησαν τη Διοργάνωση με την παρουσία τους και φυσικά στους εθελοντές διαιτητές που διέθεσε η ΕΠΣΑ.