03 Νοεμβρίου 2020

Δυστυχώς και η Γη με δικά μας έξοδα γυρίζει

 

«Δυστυχώς και η Γη με δικά μας έξοδα γυρίζει»

Οδυσσέας Ελύτης

 

Ανακοίνωση-Ψήφισμα Β’

της Γ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου (1/11/2020) 

για τα προβλήματα στην Ά/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση.

 

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου, το δευτεροβάθμιο όργανο όλων των Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου, είναι υπέρ των ανοικτών σχολείων, υπέρ της δια ζώσης πραγματικής διδασκαλίας, αλλά με τους όρους και προϋποθέσεις που απαιτούνται τόσο για την μόρφωση των παιδιών μας ,όσο και για την υγεία τους (για τις μαθητικές κινητοποιήσεις αναφερόμαστε αναλυτικά σε άλλη ανακοίνωσή μας).

Όμως εμείς και τα παιδιά μας ζούμε  από πρώτο χέρι την έλλειψη υποδομών (πχ. τα επί τριετία και συνεχιζόμενα προβλήματα για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής), προσωπικού καθαριότητας και εκπαιδευτικών. Κάθε γονιός βλέπει καθημερινά ότι η κατάσταση που επικρατεί στο Δημόσιο  Σχολείο, υπονομεύει το μέλλον και την υγεία των παιδιών μας. Εμείς οι γονείς υποχρεωνόμαστε σε υπέρογκα έξοδα για να καλύψουμε τα κενά και τις ελλείψεις που το ίδιο το κράτος επιμένει να μην καλύπτει.

Ιδιαίτερα μια τέτοια περίοδο πανδημίας, αυτό που γράφουμε με μεγάλα γράμματα και πάνω από όλα είναι η υγεία, η ζωή των παιδιών μας και των οικογενειών μας.

Οι στατιστικές είναι καλές, τα ποσοστά 1%-2%-3% επίσης καλά, αλλά τελικά  οι οικογένειες και οι συμπολίτες μας που πλήττονται, ασθενούν ή καταλήγουν κατά 100% και δεν γνωρίζουμε ούτε έναν γονέα στο Μαρούσι που να θέλει να παίξει στη ρουλέτα, στο καζίνο (που παλεύουμε να μην έρθει στην πόλη μας) και στις πιθανότητες τη ζωή και την υγεία του παιδιού του.

Ως εκ τούτου εμείς οι Γονείς του Αμαρουσίου, τασσόμαστε στο πλευρό των μαθητών και μαθητριών του Αμαρουσίου αλλά και στο πλευρό των Εκπαιδευτικών και των οργάνων τους ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για τα ίδια αιτήματα. 

  •  15 μαθήτες/τριες ανά τάξη, αποστάσεις 1,5μ.
  •   Να καλυφθούν όλα τα εκπαιδευτικά κενά με μόνιμους εκπαιδευτικούς στα σχολεία μας σε όλες τις ειδικότητες.
  • 2 Καθαρίστριες/στες ανά σχολείο,  σε μόνιμες θέσεις πλήρους απασχόλησης
  • Συνεχής ροή δωρεάν μέσων ατομικής προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς (Μάσκες,
    Αντισηπτικά, θερμόμετρα εξ αποστάσεως κλπ.)
  • Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας, που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.
  • Ιατρική αξιολόγηση και άμεση πραγματοποίηση τεστ covid-19 με ευθύνη του κράτους, σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος στην σχολική κοινότητα ή σε «στενή επαφή».
  • Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος δωρεάν τεστ σε όλους τους μαθητές του τμήματος και τους εκπαιδευτικούς, καθώς και στις στενές επαφές αυτού. 
  • Ο Δήμος Αμαρουσίου οφείλει να αναλάβει άμεσα σχετική πρωτοβουλία για δωρεάν τεστ covid-19 στα σχολεία ,αφού τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας αρνούνται επίμονα να το πράξουν ,για να διαπιστώσουμε έμπρακτα αν και κατά πόσο τα σχολεία είναι ασφαλή και να εντοπίσουμε έγκαιρα εστίες μετάδοσης στην πόλη μας.
  •  Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων που μετατρέπει το σχολείο σε εξετασιοκεντρικό κέντρο και δημιουργεί τεχνιέντως "αποτυχόντες" μαθητές.
  • Κανένας επιπλέον φραγμός στα παιδιά μας για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μαζί με τις ειλικρινείς ευχές μας για ταχεία και πλήρη ανάρρωση από τον covid-19 στην κα Κεραμέως, ελπίζουμε μετά την επιστροφή της στο Υπουργείο, να επιστρέψει  η λογική και να πάψει το Υπουργείο Παιδείας να αντιμετωπίζει τα παιδιά μας σαν “μπαχαλάκηδες”,  στέλνοντας τα ΜΑΤ να κάνουν “διάλογο” μαζί τους, τους εκπαιδευτικούς ως επιπλέον κόστος και αναλώσιμους και εμάς τους γονείς και τα συλλογικά μας όργανα ως ημί-παράνομους του προηγούμενου αιώνα, που καλούμαστε να παρουσιαστούμε  στα  αστυνομικά τμήματα ...

« Δι υπόθεσίν μας ...Διότι δεν συνεμορφώθην πρός τάς υποδείξεις!»

Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου (1/11/20) αποφάσισε  ομόφωνα το παρόν ψήφισμα-ανακοίνωση.