21 Δεκεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 στο Δημαρχείο, η συνάντηση εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων Γυμνασίων & Λυκείων του Δήμου με τον Πρόεδρο της Β’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ Μιχάλη Παπαδόπουλο, παρουσία της Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κας Ελένης Λέκκα, μετά από αίτημα των εκπροσώπων της Ένωσης Συλλόγων Γονέων στη Σχολική Επιτροπή.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από: το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο και 1ο Πειραματικό Λύκειο, το 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο, 4ο Γυμνάσιο, 5ο Λύκειο, 6ο Λύκειο, 7ο Γυμνάσιο & 8ο Λύκειο και Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων.

Η  Ένωση Συλλόγων Γονέων εκπροσωπήθηκε από τους κ.κ. Λουΐζα Πάπαρου (Πρόεδρο) Μιχάλη Χατζηαρσενίου(Αντιπρόεδρο) και Παναγιώτη Μπούμη (Ταμία).

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν κυρίως η χρηματοδότηση των Σχολικών Μονάδων,  η ιεράρχηση και η ικανοποίηση των αιτημάτων των Διευθυντών των σχολείων, η συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και η απουσία των εκπροσώπων του Δήμου από τις  συνεδριάσεις των Σχολικών Συμβουλίων .

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων κατέθεσαν σωρεία αιτημάτων που χρονίζουν και δεν έχουν ικανοποιηθεί. Πολλά από αυτά κοινά για πολλές σχολικές μονάδες, όπως:

  • η ανάγκη επισκευής των γηπέδων στους προαύλιους χώρους των σχολείων  που λόγω παλαιότητας γίνονται επικίνδυνα,
  •  η επίλυση προβλημάτων καλωδίωσης και πρόσβασης στο διαδίκτυο από όλες τις σχολικές αίθουσες,  
  • το βάψιμο εσωτερικά και εξωτερικά των σχολικών μονάδων
  • η ανάγκη προμήθειας κουρτινών.



Υπήρξαν βέβαια και ιδιαιτερότητες ανά σχολική μονάδα, όπως:

  • ο αποκλεισμός των μαθητών του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου από το κλειστό γυμναστήριο του σχολείου τους με ευθύνη του Δήμου. 
  • το επιλεκτικό βάψιμο μέρους του εξωτερικού χώρου του  4ου Γυμνασίου για την ανάγκη της φωτογράφισης των εγκαινίων του νέου κλειστού γυμναστηρίου τύπου “μπαλόνι”. 
  • τα ηλεκτρολογικά προβλήματα στο 7ο Γυμνάσιο, 
  • η κωλυσιεργία στην ανέγερση του 6ου Λυκείου,
  • η συντήρηση και επισκευή των κουφωμάτων στο ΕΠΑΛ Αναβρύτων.

 

Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου, εκφράζοντας και τις θέσεις των Συλλόγων Γονέων ζητάμε από τις Σχολικές Επιτροπές και το Δήμο:

  • Η ιεράρχηση και υλοποίηση των αιτημάτων να ξεκινάει από την ασφάλεια των μαθητών, την υγιεινή στους χώρους του σχολείου και την εύρυθμη λειτουργεία των σχολικών μονάδων.
  • Ο έλεγχος και η πιστοποίηση των έργων επισκευής και συντήρησης να είναι βασική προϋπόθεση για την παραλαβή του εκάστοτε έργου 
  • τα αιτήματα των σχολικών μονάδων στη Σχολική Επιτροπή, να προκύπτουν από τις συνεδριάσεις του Συμβούλιου της Σχολικής Κοινότητας,  στην οποία θεσμικά μετέχουν εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων.
Το σίγουρο πάντως είναι πως, λαμβάνοντας υπόψη την υποχρηματοδότηση από την Κεντρική Διοίκηση μόνο με επιπλέον χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών από το Δήμο μπορούν να επιλυθούν χρόνια προβλήματα και να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες των σχολικών μονάδων, κάτι που απαιτεί πολιτική βούληση και όραμα για την Παιδεία από την Δημοτική Αρχή !!