03 Φεβρουαρίου 2008

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΑΥΛΙΩΝ

Εγκρίθηκε, ομόφωνα, από την πρώτη συνεδρίαση του 2008 του Δημοτικού συμβουλίου, η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων και του Δήμου Αμαρουσίου, η οποία περιλαμβάνει έργα ανακατασκευής των προαυλίων σε σχολεία της πόλης.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες ώστε να αλλάξουν όψη τα προαύλια του 3ου -11ου, του 8ου και του 16ου Δημοτικού Σχολείου καθώς επίσης και του 1ου Νηπιαγωγείου.
Παράλληλα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να στρώσει ειδικό τάπητα στο γήπεδο μπάσκετ που υπάρχει στο 3ο -11ο Δημοτικό της πόλης.
Από το Γραφείο Παιδείας του ∆ήμου Αμαρουσίου δεν έχει προσδιοριστεί το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα ξεκινήσουν και θα ολοκληρωθούν τα έργα.
Θέσαμε υπόψη των αρμοδίων το θέμα του σωστού προγραμματισμού ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στη εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και στην ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε ημέρες που τα σχολεία είναι κλειστά (διακοπές Πάσχα, καλοκαίρι). Αναμένουμε τον αναλυτικό προγραμματισμό.
Ταυτόχρονα θέσαμε και το θέμα διορθωτικών παρεμβάσεων και σε άλλα προαύλια σχολείων. Μας υποσχέθηκαν ότι στη συνέχεια θα υπάρξουν και άλλες παρεμβάσεις και σε άλλα προαύλια.
Προτρέπουμε, για άλλη μια φορά, όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, να ζητήσουν από το Διευθυντή του σχολείου τους, τη σύγκλιση του Σχολικού Συμβουλίου και να θέσουν τεκμηριωμένα τα προβλήματα των κτιριακών εγκαταστάσεων και των προαυλίων. Στη συνέχεια, αντίγραφο των πρακτικών της συνεδρίασης του Σχολικού Συμβουλίου, να αποσταλούν στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου με αίτημα την επίλυσή τους. Παράλληλα, αντίγραφο των πρακτικών να αποσταλεί και στην Ένωση Συλλόγων Γονέων για να πιέσουμε και τη μεριά μας για την γρήγορη επίλυσή τους.