24 Απριλίου 2008
22 Απριλίου 2008
Οικολογικές ανησυχίες στον 15ο Διαγωνισμό Μαθητικών Εντύπων
Από ΤΑ ΝΕΑ της 21ης Απριλίου 2008
Έφηβος ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαθητικών Εντύπων των «ΝΕΩΝ»- κλείνει τα 15 φέτος- έφηβοι και οι μαθητές που παίρνουν μέρος, έδεσε το γλυκό! Η νεανική αμφισβήτηση, οι πρωτότυπες ιδέες, η σάτιρα, τα τολμηρά ρεπορτάζ είναι τα κύρια... συστατικά των εφημερίδων και των περιοδικών που πήραν μέρος στον διαγωνισμό.
Oι συμμετοχές στον 15ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Εντύπων των «ΝΕΩΝ» ξεπέρασαν τις 500 και... «επιστρατεύτηκε» το μεγάλο γραφείο συσκέψεων της εφημερίδας για να χωρέσουν όλα τα έντυπα μαζί και να γίνει η τελική επιλογή από την κριτική επιτροπή! Δεκάδες μαθητικές εφημερίδες έχουν μεγάλα αφιερώματα για τα περιβαλλοντικά προβλήματα.
Οι καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού αλλά και το ειδικό βραβείο για το περιβάλλον που θα δοθεί φέτος από την οργάνωση WWF κέντρισαν το ενδιαφέρον των παιδιών.
Οι μαθητές τα λένε έξω από τα δόντια για τις ελλείψεις στα σχολεία τους, για τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο που έχουν λόγω εξετάσεων και φροντιστηρίων, για το σεξ ή τις σχέσεις με τους γονείς τους.
Οι τρεις καλύτερες εφημερίδες Λυκείου, Γυμνασίου και Δημοτικού κερδίζουν από 1.500 ευρώ, προσφορά της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» και από έναν υπολογιστή. Δώρα θα απονεμηθούν και στις εφημερίδες που διακρίθηκαν στις υπόλοιπες κατηγορίες. Οι μαθητές και τα σχολεία τους θα πάρουν υπολογιστές, εκτυπωτές, στυλογράφους Cross και ηχοσυστήματα. Χορηγοί του διαγωνισμού είναι τα καταστήματα e-shop, η εταιρεία Cross (Ψαρρός) και η Sony. Επίσης, ειδικό βραβείο για το περιβάλλον θα πάρουν από την περιβαλλοντική οργάνωση WWF τα σχολεία που διακρίθηκαν σε ρεπορτάζ και αφιερώματα για το περιβάλλον.
Τα βραβεία
ΔΗΜΟΤΙΚΑ: 8/Θ Δημοτικό Σχολείο Μήλου, 5ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών, Ράλλειο Πειραματικό Σχολείο Πειραιά, 7ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, 6ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων, 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών Ηρακλείου Κρήτης.
ΓΥΜΝΑΣΙΑ: Γυμνάσιο Ψαχνών Ευβοίας, 1ο Γυμνάσιο Αυλώνα, 1ο Γυμνάσιο Αιγίου, 4ο Γυμνάσιο Χανίων, 31ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας.
ΛΥΚΕΙΑ: Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄- Λευκωσία- Κύπρος, Πειραματικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων, 5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης, 1ο Λύκειο Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Γενικό Λύκειο Αγ. Τριάδας Μιδέας Αργολίδας.
Τα βραβεία σε έντυπα του Γυμνασίου
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ«Σοβαρότης Μηδέν»
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Παρρησία»
ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ«Η εφημερίδα του περιβάλλοντος»
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ «Αδέσποτος τύπος»
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΕΜΑΤΩΝ«Η ζωή ΜΕΤΑ το... Σχολείο»
Τα βραβεία σε έντυπα του Λυκείου
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «Δασουπολίτης»
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ «Πειραματισμοί»
ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ «5ο Πεμπτουσία εν τύπω»
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ «Η δύναμη του λόγουVis Verbi»
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΕΜΑΤΩΝ «Χάριν Παιδιάς»
ΠΡΟΣΩΠΙΚH ΕΡΩΤΗΣΗ
- Γιατί στα διακριθέντα δεν υπάρχει ένα σχολείο του Αμαρουσίου;
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
- Επειδή η παρούσα δημοτική αρχή κατήργησε το ετήσιο Μαθητικό Φεστιβάλ, στο οποίο συμμετείχαν και διαγωνίζονταν σχεδόν όλα τα σχολεία του Αμαρουσίου με πληθώρα εντύπων, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών παραστάσεων κ.τ.λ. και με μεγάλες πανελλαδικές διακρίσεις. Προς ενημέρωσή σας, το ετήσιο Μαθητικό Φεστιβαλ πραγματοποιήθηκε για τελευταία φορά το 2006, λίγο πριν αναλάβει η νέα δημοτική αρχή και ο νυν δήμαρχος κος Γ. Πατούλης. Έκτοτε για δύο συνεχόμενες χρονιές (2007, 2008) δεν πραγματοποιείται.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ
- Η παρούσα δημοτική αρχή και ο νυν δήμαρχος κος Γ. Πατούλης έχουν δώσει μεγάλο βάρος σε θέματα υγείας (και καλά κάνουν) αλλά φαίνεται να αγνοούν τις ευθύνες που έχουν για τη δημόσια εκπαίδευση.
Εμείς, οι γονείς, θα φροντίζουμε να τους υπενθυμίζουμε αυτά που οφείλουν σε εμάς και στα παιδιά μας.
ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΗΤΑΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΤΕ.
Τα βραβεία σε έντυπα του Γυμνασίου
«Σοβαρότης Μηδέν» - 1ο Γυμνάσιο Αυλώνα
«Παρρησία» - Γυμνάσιο Ψαχνών Ευβοίας
«Η εφημερίδα του περιβάλλοντος» - 31ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης
«Αδέσποτος τύπος» - Μαθητική Εφημερίδα του 1ου Γυμνασίου Αιγίου
«Η ζωή ΜΕΤΑ το... Σχολείο» - Μαθητικό περιοδικό του 4ου Γυμνασίου Χανίων
21 Απριλίου 2008
Τα βραβεία σε έντυπα του Λυκείου

Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄, Λευκωσία, Κύπρος
ΑΝ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ περιελάμβανε και βραβείο της πιο νεανικής εφημερίδας μάλλον θα το είχαν πάρει... τιμής ένεκεν χωρίς καν να διαγωνιστούν. Κι αυτό διότι οι μαθητές από το Λύκειο της Κύπρου δεν προσπαθούν να αντιγράψουν θέματα και ιδέες. Κατεβάζουν τις δικές τους για τα θέματα που τους απασχολούν. Στην πιο φρέσκια έκδοση, αυτή του Μαρτίου, οι μαθητές μιλούν για το σεξ, «χωρίς φόβο και χωρίς πάθος...»- όπως τιτλοφορείται το ρεπορτάζ τους. Πρόκειται για έρευνα που έκαναν μέσα στο σχολείο και αναδεικνύει τους προβληματισμούς των παιδιών για το σεξ στην εφηβεία. Για παράδειγμα, από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι αυτό που φοβούνται περισσότερο είναι οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. Στέλνουν μήνυμα κατά του ρατσισμού με 5 συνεντεύξεις που πήραν από συμμαθητές τους που ήρθαν από άλλες χώρες και φοιτούν στο σχολείο τους. Σατιρίζουν τους emο. Τα «ψέλνουν» στο υπουργείο Παιδείας για τις παραλείψεις του. Κι όλα αυτά με σελιδοποίηση που δεν κουράζει και με φωτογραφίες που έχουν τραβήξει οι ίδιοι, πράγμα σπάνιο για μαθητικό έντυπο.
Πειραματικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων
5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης
1ο Λύκειο Αλεξάνδρειας Ημαθίας
Γενικό Λύκειο Αγ. Τριάδας Μιδέας Αργολίδας
19 Απριλίου 2008
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα για να διαβάσετε ολόκληρη την απάντηση.

Απόφαση της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας
Μείωση της συμμετοχής των Συλλόγων Γονέων στις Σχολικές Επιτροπές
Συγκρότηση Διοικητικών Συμβουλίων Σχολικών Επιτροπών
Νέες Σχολικές Επιτροπές
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
16 Απριλίου 2008
Παράδεισος για τις επιχειρήσεις το «σχολείο του μέλλοντος»

Ο Κοινοτικός επίτροπος για θέματα Εκπαίδευσης Jan Figel, από το βήμα του συνεδρίου, αναφέρθηκε στην ανάγκη καλλιέργειας και ανανέωσης δεξιοτήτων, στην απασχολησιμότητα και την καταπολέμηση του «κοινωνικού αποκλεισμού», με τους όρους, βέβαια, της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου το οποίο εκφράζει. Εκανε λόγο για τα στοιχεία της δημιουργικότητας και καινοτομίας που προωθεί η ΕΕ, περιγράφοντάς τα σαν τη δυνατότητα να μετασχηματίζονται οι ιδέες σε προϊόντα και υπηρεσίες, δηλαδή γνώση στην υπηρεσία του κέρδους. Ο Κοινοτικός επίτροπος επανέλαβε τους κεντρικούς στόχους της ΕΕ, η οποία με την πολιτική της φτιάχνει μια Παιδεία υπηρέτη των επιχειρήσεων. Ιδιαίτερα ευχαριστημένος δήλωσε για την παρουσία των χορηγών του συνεδρίου και σημείωσε ότι η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα «θα έπρεπε να είναι το σύνηθες και όχι η εξαίρεση». Ανάμεσα σε άλλα, δεν παρέλειψε να αφήσει και μια δόση αντικομμουνισμού, λέγοντας ότι «το 1917 έγινε μια επανάσταση στη Ρωσία που έφερε μακρόχρονες δικτατορίες και απώλειες», για να καταλήξει ότι πρέπει μέσα από την Παιδεία να μαθαίνουμε να φτιάχνουμε ένα καλύτερο μέλλον.
«Θεωρούμε ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία στην Παιδεία, παράλληλα με το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, μπορούν να ωφελήσουν πολλαπλώς την ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα και κυρίως τη νέα γενιά της πατρίδος», δήλωσε από το βήμα ο υφυπουργός Παιδείας Ανδρ. Λυκουρέντζος, εξηγώντας προφανώς την επιλογή του υπουργείου να πάρει υπό την αιγίδα του ένα συνέδριο ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου. Προχωρώντας ακόμα παραπέρα, σημείωσε ότι «πρακτικές σε άλλες κοινωνίες και σε άλλα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν μπορεί στην Ελλάδα να είναι απαγορευμένος καρπός. Και αντιλαμβάνεστε ότι αναφέρομαι στην ανάγκη συνύπαρξης της ιδιωτικής με τη δημόσια εκπαίδευση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση», είπε. Βέβαια, η πραγματικότητα από τις άλλες χώρες που επικαλείται το υπουργείο έχει δείξει ότι αυτή η συνύπαρξη έχει οδηγήσει και τη δημόσια εκπαίδευση να λειτουργεί με ιδιωτικά κριτήρια, σε βάρος του ίσου δικαιώματος στη μόρφωση και του προσανατολισμού της Παιδείας.
Το συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών κ.ά., αποτέλεσε βήμα προώθησης των νέων τεχνολογιών, αποθεώνοντας το ρόλο τους και προβάλλοντας διεθνή μοντέλα σχολείων, στα οποία οι νέες τεχνολογίες υποκαθιστούν τον παιδαγωγικό ρόλο του σχολείου. Κάτι τέτοιο, βέβαια, βρίσκεται σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στην Παιδεία, με στόχο την παραγωγή των αυριανών απασχολήσιμων, διά βίου καταρτίσιμων, χωρίς ουσιαστική μόρφωση, χωρίς δικαιώματα, χωρίς διεκδικήσεις.
Να μπουν στο επίκεντρο οι ανάγκες των μαθητών κι όχι της αγοράς

Ημερίδα για τη σχολική στέγη έγινε προχτές με συμμετοχή εκπροσώπων διαφόρων φορέων
Περίπου 500 νέα σχολικά κτίρια χρειάζονται στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για να τελειώσουμε με τη διπλοβάρδια, ν' απαλλαγούμε από τα μισθωμένα κτίρια, για να φύγουν οι μαθητές από ακατάλληλα και επικίνδυνα κτίρια. Χίλια εφτακόσια νέα νηπιαγωγεία χρειάζονται για να καλύψουν την υποχρεωτική φοίτηση όλων των νηπίων σε δημόσια νηπιαγωγεία. Είναι αδιευκρίνιστο πόσα ειδικά σχολεία χρειάζονται, με θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής ειδικής αγωγής. Μετά το σεισμό του '99, 429 σχολικές μονάδες από τις 2.465 (17,4%!) κρίθηκαν ακατάλληλες για χρήση. Το 55% των σχολικών κτιρίων χαρακτηρίζονται «γερασμένα», το 30,2% είναι κτισμένα πριν το 1959, το 40,9% χτίστηκαν πριν από 30 και περισσότερα χρόνια.
Τα ατυχήματα στους πολιτικούς χώρους είναι υπαρκτά, σημείωσε ο Γ. Παπαδόπουλος, καθηγητής Ιατρικής, και αναφέρθηκε σε μελέτη καταγραφής όλων των ατυχημάτων που έγιναν σε σχολεία, από τέσσερα νοσοκομεία της Αττικής (μελέτη του υπουργείου Υγείας το 1996). Ο αριθμός των μαθητών, σύμφωνα με τη μελέτη, που έπρεπε να πάνε σε εξωτερικά ιατρεία, είναι 4.260. Το 22% των ατυχημάτων σε παιδιά συμβαίνουν στο σχολείο. Στην Πορτογαλία το αντίστοιχο ποσοστό είναι 9,3% και στην Αυστρία 1%. Σε έλεγχο 32 σχολείων, από 4 διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, στο 78% έλειπαν πινακίδες κώδικα οδικής κυκλοφορίας, στο 97% δεν υπήρχαν διαβάσεις πεζών για μαθητές, σπασμένα παράθυρα υπήρχαν στο 59% των σχολείων, στο 89% οι μπασκέτες ήταν ελαττωματικές, ενώ πυροσβεστήρες έλειπαν στο 90% των σχολείων. «Η κατάσταση έχει βελτιωθεί, όμως και τα νέα σχολεία δε συντηρούνται, άρα γίνονται κι αυτά επικίνδυνα», σημείωσε ο Γ. Παπαδόπουλος.
Ο Κ. Μπάκας, εκπρόσωπος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας, ενημέρωσε για τα μέτρα «έκτακτης ανάγκης» σε περίπτωση σεισμού, όπως η άρση επικίνδυνων αντικειμένων στα σχολεία.
14 Απριλίου 2008
Προσεισμικός έλεγχος των σχολείων
- Ο προσεισμικός έλεγχος στα σχολεία της χώρας ξεκίνησε από τον Ο.Σ.Κ. το Δεκέμβριο του 2004. Μέχρι τότε δεν είχε υλοποιηθεί κανένα πρόγραμμα προσεισμικού ελέγχου των σχολείων.
- Η πρώτη φάση του προγράμματος περιελάμβανε τον έλεγχο (Ταχύ Οπτικό Έλεγχο) των 4.670 σχολικών μονάδων που είχαν κατασκευασθεί προ του 1959 χωρίς αντισεισμικό κανονισμό.
- Ο προσεισμικός έλεγχος υλοποιείται με την ευθύνη των πέντε Πολυτεχνείων της χώρας, δηλαδή στο υψηλότερο επιστημονικό επίπεδο που μπορεί να υλοποιηθεί.
- Μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί 4.320 σχολικές μονάδες σε όλους τους νομούς της χώρας. Εντός δύο μηνών θα ολοκληρωθούν οι υπολειπόμενοι έλεγχοι σε 350 σχολικές μονάδες που αναφέρονται στους Νομούς Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Αργολίδος, Κέρκυρας, Ευρυτανίας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας.
- Ειδικά στους Νομούς Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Λευκάδος έχουν ελεγχθεί όλα τα σχολικά κτίρια ανεξαρτήτως του έτους κατασκευής.
- Τα αποτελέσματα θεωρούνται ιδιαίτερα ικανοποιητικά μέχρι σήμερα και όπου διαπιστώνεται ανάγκη παρέμβασης, αυτό γίνεται άμεσα.
- Ο Ο.Σ.Κ. σε όλες τις περιπτώσεις έχει ενημερώσει τις Νομαρχίες για τα αποτελέσματα του προσεισμικού ελέγχου, επισημαίνοντας με ειδικές παρατηρήσεις τα σχολεία που απαιτείται παρέμβαση. Σημειώνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των περιπτώσεων οφείλεται στην κακή συντήρηση των σχολείων. Σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία υπεύθυνοι για τη συντήρηση είναι οι Δήμοι σε πρώτο επίπεδο και οι Νομαρχίες σε δεύτερο.
09 Απριλίου 2008
Νέες Σχολικές Επιτροπές
Η απόφαση του Δήμου στηρίχτηκε στο νόμο Ν. 3463/06 (Νέος Δημοτικός & Κοινοτικός Κώδικας). Αν και στο άρθρο 243 του ΝΔΚΚ αναφέρει ότι:
Η αντιγνωμία μεταξύ των νόμων και η απαράδεκτη θεσμοθέτηση του Ν. 3463/06, καταδεικνύει την προσπάθεια υποβάθμισης της συνδικαλιστικής δράσης του γονεϊκού κινήματος, θεωρούμε δε, ότι είναι η απαρχή και περαιτέρω περιορισμών αρμοδιοτήτων
του κινήματός μας.
Γι’ αυτό προτείνουμε και μέχρι την οριστική επίλυση του νομικού προβλήματος, όλοι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων στις Σχολικές Επιτροπές, να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, αλλά κανείς εξ’ αυτών να μην ψηφίζει.
Π.χ. η παλαιά Σχολική Επιτροπή 6ου Γυμνασίου, 5ου Λυκείου είχε 9μελές Δ.Σ. αποτελούμενο από:
- Τον Πρόεδρο
- Τους δύο (2) Διευθυντές των αντίστοιχων σχολείων
- Τους δύο (2) εκλεγμένους εκπροσώπους των αντίστοιχων Συλλόγων Γονέων
- Τους δύο (2) εκλεγμένους εκπροσώπους των αντίστοιχων Μαθητικών Συμβουλίων
- Τα δύο (2) λαϊκά μέλη που ορίζονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Σύνολο εννέα (9) μέλη, εκ των οποίων δύο (2) εκλεγμένοι γονείς και δύο (2) εκλεγμένοι μαθητές, ποσοστό εκλεγμένων 44%.
Η νέα Σχολική Επιτροπή με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης Φεβρουαρίου 2008, είναι 13μελή, αποτελούμενη από:
- Πέντε (5) Δημοτικούς Συμβούλους, εκ των οποίων δύο (2) από τη μειοψηφία
- Τέσσερις (4) Δημότες ή κάτοικοι που ορίζονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου
- Τους δύο (2) Διευθυντές των αντίστοιχων σχολείων
- Έναν (1) εκπρόσωπο των Γονέων
- Έναν (1) εκπρόσωπο των μαθητών
Σύνολο δεκατρία (13) μέλη, εκ των οποίων ένας (1) εκλεγμένος γονιός και ένας (1) εκλεγμένος μαθητής, ποσοστό εκλεγμένων 15%.
Είναι ολοφάνερη η προσπάθεια μείωσης του ποσοστού των εκλεγμένων εκπροσώπων γονέων και μαθητών με διορισμένους Δημότες ή Κατοίκους φιλικά προσκείμενους στη νέα Δημοτική Αρχή για να ελέγχεται η λειτουργία της Σχολικής Επιτροπής.
Απόφαση της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας
Μείωση της συμμετοχής των Συλλόγων Γονέων στις Σχολικές Επιτροπές
Συγκρότηση Διοικητικών Συμβουλίων Σχολικών Επιτροπών
07 Απριλίου 2008
Μόνο ο δάσκαλος μετράει!

Επιμέλεια: Του ΤΑΚΗ ΜΙΧΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 07/04/2008
06 Απριλίου 2008
Πρόγραμμα Πανελληνίων Εξετάσεων 2008
01 Απριλίου 2008
«Οχι» της Αρχής για τις κάμερες σε αυλές σχολείων

ΑΠΟΦΑΣΗ Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/1676
Σύσταση να «ξηλώσουν» τα εγκατεστημένα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης απηύθυνε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα προς δύο σχολεία στην Καρδίτσα, καθώς, όπως υποστηρίζει, και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει ενδεχόμενη προσβολή των δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών των μαθητών.