10 Οκτωβρίου 2007

Νέες Σχολικές Επιτροπές

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Βερανζέρου 22 6ος όροφος τηλ. Fax: 210 - 5242386
http://www.omosp-goneon-athinas.org/ mail@omosp-goneon-athinas.org

Αθήνα 09-10-07

AΡ. ΠΡΩΤ.: 6/09-10-07

ΠΡΟΣ:
ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΚΟΙΝ.:
Ν.Ε.Π. ΑΘΗΝΑΣ

ΘΕΜΑ: Σχολικές Επιτροπές
Σχετ.: α) Ν. 1566/85
β) Ν. 2621/97
γ) Ν. 3463/06
δ) Ν. 1894/90


Σας γνωρίζουμε ότι ύστερα από απόφαση της ΚΕΔΚΕ, ψηφίστηκε το (γ) σχετικό, σύμφωνα με το οποίο, μόνο ένας εκ των αιρετών αντιπροσώπων έχει δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου, σ’ εκείνες τις Σχολικές Επιτροπές όπου συμμετέχουν περισσότερα του ενός σχολεία.
Ο συγκεκριμένος νόμος, δε λαμβάνει υπόψη του, τους νόμους που αναγράφονται στα (α) και (β) σχετικά και οι οποίοι θεσμοθετούν και καθορίζουν τη λειτουργία Συλλόγων, Ενώσεων, Ομοσπονδιών Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και της ΑΣΓΜΕ, όπως και το νόμο του (δ) σχετικού με τον οποίον καθορίζεται η λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών.

Η αντιγνωμία μεταξύ των νόμων και η απαράδεκτη θεσμοθέτηση του τρίτου , καταδεικνύει την προσπάθεια υποβάθμισης της συνδικαλιστικής δράσης του γονεϊκού κινήματος, θεωρούμε δε, ότι είναι η απαρχή και περαιτέρω περιορισμών αρμοδιοτήτων του κινήματός μας.
Γι’ αυτό προτείνουμε και μέχρι την οριστική επίλυση του νομικού προβλήματος:
α. Οι εκπρόσωποι μας σ΄αυτές τις Σχολικές Επιτροπές , να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, αλλά κανείς εξ’ αυτών να μην ψηφίζει.

β. Με δεδομένη την απόφαση που πήρε η ΔΕΠ του 1ου Διαμερίσματος Αθήνας και η οποία σας αποστέλλεται συνημμένα, να διεκδικηθεί από τις Ενώσεις η λήψη ανάλογων αποφάσεων.

Απόφαση της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας

Μείωση της συμμετοχής των Συλλόγων Γονέων στις Σχολικές Επιτροπές

Συγκρότηση Διοικητικών Συμβουλίων Σχολικών Επιτροπών